L’Ajuntament de Terrassa impulsa un projecte d’enquesta de mobilitat basat en Dades Massives

L’Ajuntament de Terrassa, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Sparsity Technologies i l’Agrupació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) han impulsat un projecte d’enquesta de mobilitat urbana intel·ligent, que genera dades sobre els hàbits de desplaçament de la ciutadania de Terrassa, mitjançant una app mòbil i un sistema d’anàlisi de dades.

A tu nombre

Aprofitant la commemoració del dia d’ahir 8 de Març el Dia de la Dona Treballadora ens ha arribat una iniciativa desde Montevideo per tal de donar visibilitat a les aportacions que fan les dones a la nostra societat, promoure la seva visibilitat i reconeixement públic através del nom dels carrers de Montevideo. Aquesta pàgina web es Atunombre.uy.

Les Barreres de l’OpenData analitzades per l’OpenDataDay

L’impacte de les Dades Obertes és innegable. L’economia digital gira entorn de les dades i les dades són la nova matèria primera. Els estats europeus en són conscients i també ho són del potencial que té i s’estan posicionant per explotar aquesta matèria primera. Per això i per celebrar el OpenDataDay el 4 de Març el Portal Europeu de Dades a part de renovar la seva web, ha publicat un informe sobre les barreres que es troben amb la difusió de les Dades Obertes.

 

 

Els Reptes d-LAB

Com cada any, d-LAB (programa associat a la fundació Mobile World Capital Barcelona) ha llançat els seus tres reptes per tal d’accelerar la transformació digital de la societat per a millorar la vida dels ciutadans i difondre l’impacte de casos d’èxit. Enguany els reptes són: apoderar a les persones amb discapacitat a través de les tecnologies mòbils, transformar el sector sanitari a través de la gestió col·lectiva de les dades personals de salut i combatre el cyberbullying a travès de les tecnologies mòbils.